Back to Blog
dezvoltarea copilului, abilități de viață, jocuri educative, joacă structurată, educația prin joacă, stimularea dezvoltării, dezvoltare personală copil, jocuri pentru copii mici, comportamente nesănătoase copii, învățare prin joacă, autostimulare copii, dezvoltare cognitivă copii, limbaj și comunicare, jucării educative, independență copil, abilități sociale copii, interacțiune părinte-copil, jocuri funcționale, dezvoltare emoțională copil, stimulare senzorială

Jocul nu e numai despre JOC, ci și despre…

întârzieri în dezvoltare Sep 18, 2024

Mami dragă,

 

Vacanța e, într-adevăr, despre joc și voie bună!

 

Însă jocul nu e numai despre joc! 

 

E despre A-L ÎNVĂȚA PE COPIL ABILITĂȚI DE CARE ARE NEVOIE pt a deveni un adult independent și împlinit.

 

Știu că multe dintre voi, din păcate, nu vă gândiți la copiii voștri peste 10, 15 ani.

 

Ci vă spuneți, mai ales în etapele de negare:

 

  • Are el timp să se dezvolte până la 5, 7, 10, 15 ani!

 

Numai că realitatea nu este nici pe departe asta, mami!

 

Cu cât aștepți fără să faci nimic ca un copil să bifeze etapele de dezvoltare, cu atât îi scazi șansele să se dezvolte sănătos!

 

Un copil care nu învață până la 3-4 ani să-și gestioneze comportamentele nesănătoase, noi va învăța la 7-20-15 ani, doar pt că ÎNAINTEAZĂ ÎN VÂRSTA!

 

Un copil care nu vorbește până la 3 ani nu va vorbi dintr-o dată doar pt ca a crescut ca vârsta cronologică.

 

Contrar părerii multor mame ai căror copii au vorbit după vârsta de 3 ani, acei copii SE VOR CONFRUNTA, PE PARCURSUL VIEȚII LOR, în viitor, cu dificultăți de comunicare și gestionarea a conflictelor.

 

Că nu cred mamele, e alta poveste de care Dumnezeu nu ține seama când crează creierul copilului.

 

Un copil care nu se joacă până la 3 ani nici cu ceilalți, nici singur, nu se va împrieteni automat cu ceilalți doar pentru că a împlinit 7 ani!

 

Copiii noștri au nevoie de JOACĂ STRUCTURATĂ zi de zi, pt a-și dezvolta abilitățile de care au nevoie să fie independenți!

 

Joacă, mami, este cea mai importantă parte a dezvoltării copilului cu vârsta de până în 7 ani. 

 

Dar nu joacă la console, telefoane, tablete și jucării pe care apeși și cântă și tu tot apeși și-ți fluturi mâinile și sari în jurul unei moriști care se învârte!

 

Copiii noștri au nevoie de noi, mami! 

 

De interacțiunea cu noi!

 

De joaca aceea care are ca scop învățarea abilităților de viață, nu de a se simți bine în fața unor ecrane, a unor cifre, litere și animale care se prindă pe niște display-uri! :( 

 

Copiii noștri nu devin deștepți datorită jocurilor pe console și tablete, copiii noștri devin deștepți dacă noi ne jucăm cu ei, chiar dacă folosim și jucăriile!

 

Mămică dragă,

Cu cât îți propui ca jocul să îți învețe copilul ce nu știe, cu atât îl ajuți mai repede!

Dacă ai un copil cu vârsta de până în 2,5 ani, joacă-te cu el așa cum îți arăt în cursul “Magia jocului”. 

 

Am adăugat în el și voi tot adăuga și filmulețe cu mine stimulând bebelușa mea pe toate palierele dezvoltării ei!

Îl poți achiziționa de AICI .

 

Dacă ai un copil care are peste 2,5 ani, dar nu se joacă împreună cu ceilalți și cu tine, sau nici măcar singur (mai degrabă aleargă fără scop, sare, flutura mainile, învârte rotile mașinilor sau obiectele, etc), înveți din cursul MAGIA JOCULUI exact cum sa transformi autostimularile lui în jocuri funcționale!

 

Dacă ai un copil cu vârsta peste 2,5 ani și nu știe să imite, să vorbească, să ceară, să răspundă instrucțiilor și întrebărilor, invata-l din cursul„Cum Predai Limbajul și Comunicarea la nivel începător?” !

 

Iar dacă vrei să înveți cum să-l ajuți să răspundă întrebărilor în afara contextului, ai Cursul “Cum predai limbajul intraverbal?” 

 

Te îmbrățișez, mămică minunată, și aștept să-mi spui reușitele tale!