Cum să-ți evaluezi singură Copilul, pentru recuperare?
Aug 19, 2024Mămică Dragă,
Tu știi că nimic nu se realizează fără evaluare, așa e?
Dacă puiul tău tușește, când mergi la medic el te întreabă mai întâi detalii despre sănătatea lui generală, pt a ști cu exactitate din ce motive ar putea tuși și pt că apoi să-i prescrie medicație.
La fel e și în terapia pentru recuperarea întârzierilor copilului tău: e necesar să-l evaluezi întâi, să vezi exact ce simptome are (ce nu știe să facă și ar trebui să știe!)
Și abia apoi pornești la “medicație”, adică la structurarea planului de intervenție!
Îți repet: NU MAI LUCRA DELOC FĂRĂ UN PLAN DE INTERVENȚIE PERSONALIZAT!
RIȘTI:
- SĂ PIERZI TIMPUL COPILULUI TĂU pt că cu cât începi terapia mai târziu, cu atât va recupera mai greu. Iar lucrul greșit, fara un plan, e chiar mai periculos decât să nu lucrezi deloc!
- SĂ-L FRUSTREZI pt că lucrează mereu aceleași programe și se plictisește
- SĂ PIERZI BANI pt că plătești aproape degeaba, căci se lucrează haotic
Acum, că ți-am reamintit, să revin la evaluare :) :
Evaluează-ți singură copilul, mami, să te asiguri că vei structura corect planul de intervenție, sau că cine ți-l structurează o face corect!
Primesc zeci de planuri de intervenție pe lună, de la mămici care mă roagă să le spun dacă planul e corect.
Nu pot spune decât general, pt că structurarea unui plan necesita neapărat EVALUAREA COPILULUI.
Pe fiecare palier al vieții lui: alimentație, somn, motor, cogniție, limbaj, control sfincterian, imitație, înțelegerea comunicării celorlalți, joc, socializare, comportament.
Dacă vrei să ai un copil care se dezvoltă Sănătos, chiar dacă până acum nu a învățat ce trebuie să știe pt Vârsta lui, începe cu Evaluarea lui!
Am structurat pt voi, mămicile care mi-ați cerut, cursul “EVALUAREA și planul de intervenție personalizat” pt a vă ajuta să lucrați corect cu piticii voștri, să vă folosiți timpul și banii strict în scopul RECUPERARII ÎNTÂRZIERILOR LOR, nu pt a-i învăța robotizat să dețină informații cu care n-au ce face în viața reală!
Am zeci de copii în acest moment în coordonare, care vin din “terapii făcute pe cartonașe”, cu puzzle, cifre, culori, litere și răspuns la întrebări de genul “Ce culoare Are? / Cum face cățelul?/ Ce mănânci aici?/ Ce faci aici?/ Cum se simte tata?
În rest, nu știu:
- să traverseze strada
- să se ferească de abuzatori
- să mănânce singuri
- să-și caute părinții Când se pierd de ei
- SĂ ceară ce au nevoie
- să aștepte când altcineva e la rând
- să se comporte în magazine, la petreceri/locuri de joacă
- să accepte refuzurile celorlalți
- să înțeleagă sursa propriilor emoții și a celorlalți
- ori să priceapă relația cauză-efect
Pentru mămicile și tăticii care vor copii reali, nu roboți care sa răspundă la comandă vorbesc mereu.
Pt acești părinți minunați îmi folosesc zi de zi darul dat de la Dumnezeu: să dau mai departe din ce-am învățat eu de 17 ani încoace.
Pt că am înțeles că dorința Lui este de a da mai departe ce am învățat, către părinții care vor să fie capabili să dea mai departe copiilor lor tot ce știu.
Îmi doresc să fiți cât mai mulți conștienți de responsabilitatea enormă pe care o avem ca părinți fata de copiii noștri:
Să-i ajutam să se dezvolte sănătos!
Da, orice copil crește. Se dezvolta “de la sine”.
Dar nu doar asta e important pt un copil, ci și, sau mai ales CUM se dezvoltă!
Să crești un copil care vorbește doar când e întrebat e un fel de-a-l crește.
E mai simplu, într-adevăr, dar nu îl ajută atât de mult sa-si trăiască viața liniștit și împlinit.
Să crești un copil care știe să ceara ce are nevoie, să aibă relații de calitate cu ceilalți, să pună limite ferme celorlalți, să se îngrijească singur ca adult…
Asta necesita multă implicare din partea părinților lui!
Noi alegem dacă vrem sa creștem copii “de la sine”, sau ne asumăm rolul de a le fi sprijin, ghid și autoritate sănătoasă!
Mami, tati,
Luna august este luna Vacanței în #Riseupfamily, și vreau să-ți începi vacanța învățând despre rolul unei unei evaluări și a unui bun plan De intervenție personalizat, prin care copilul tău să înceapă de luna asta să învețe anul ăsta tot ce nu știe!
Te binecuvântez, părinte drag, cu inima, și te încurajez să-ți strângi azi puiul în brațe și să-i promiți că de acum îți vei asuma responsabilitatea pt a-l ghida corect!
Știu că tot ce ai făcut până acum a fost cu cele mai bune intenții, dar dacă puiul tău nu știe în maxim 3 luni mai mult decât a știut când ai început terapia, (sau dacă vrei să previi lucrul degeaba, care va lua timpul copilului tău și ție îți va lua banii) ori știe numai litere, culori, cifre, puzzle, incastre…
E timpul să-l evaluezi tu corect și să-i structurezi un plan corect după care sa lucrezi zi de zi!